BDO: Den #008 – Hoří mi v domě!

Ale ne! To se snad může stát jenom mě. Dokázala jsem si zapálit koberec. Co teď? Hasicí přístroj nemám, vodu taky ne, tak co dělat? To je přece jasné – čas na selfie!

Nevím, zda to byl bug, ale raději jsem přestěhovala kuchyňskou linku a alchemy station do bezpečné vzdálenosti od hořlavého nábytku. Oheň po relognutí postavy zmizel. Takhle vyděšená jsem v BDO ještě nebyla. Ten nábytek není úplně zadarmo, takže by mě dost mrzelo o něj přijít. Zvláště takhle „hloupě“. Když už jsme u tohoto tématu, podělím se s vámi o pár tipů, jak přijít k levnému nábytku. Kdo ví, třeba to nebyl bug a vám se bude hodit vědět, kde najít levné bazary s nábytkem.

Obchodníci ve městech

Možná jste si již všimli, že ve městech jsou NPC („Furniture Trader“), kteří nábytek prodávají. V každém městě mají jiné nabídky. Některé itemy jsou ale šedé. Ty potřebují zvýšení „amity“ u konkrétní osoby na určitou hodnotu. Toho docílíte komunikací s ním. Nepřišla jsem ještě na to, zda je v tom nějaká logika, ale jde o to, že spojujete lidi do řetězců a buď toho člověka naštvete, nebo potěšíte. Zvýšení amity vám často také odemyká nové questy od konkrétní osoby.

Tip: V Heidelu v rámci prvního questu u „Furniture Tradera“ získáte postel „Heidelian bed“ a dále dekorace v podobě mísy se zeleninou atp.. Nevím, zda tomu něco předchází, ale mně ten quest u něj vyskočil hned. Myslím, že měl něco společného s chytáním králíků.

2016-04-15_94808920

2016-04-15_951005012016-04-13_126283144

Market

Samozřejmě nábytek seženete i od jiných hráčů v Marketu, ale ty ceny už nejsou tak lidové, jako u „starého dobrého“ NPCčka. Popravdě se mi moc nelíbí, že některé důležité a obyčejné věci jsou poněkud předražené. „Je libo lustr za 90 000? Zdá se ti to drahé? Tak si žij ve tmě, ty bídný červe!“ Ok, lustr je zřejmě složitější na výrobu, ale když ani obyčejná malá sprostá svíčka není o moc levnější, ba dokonce je dražší, to už dokáže naštvat. Kamarád mi ale říkal, že osvětlení také viděl ke koupi u nějakého NPC, jenže on je už vysoký level a bůhví v jakém městě byl (sám neví). Tak či tak se k tomu jako low level nejspíš ještě dlouho nedostanu.

2016-04-16_169414456

Vlastní výroba

Co si člověk neudělá sám, to nemá, co? Vždycky je tu možnost zatlouct hřebíky do prken a vymyslet něco, co drží pohromadě a co připomíná alespoň zdánlivě nábytek. To si ale musíte pořídit výrobnu ve městě, zpracovat materiály, dát je do skladiště, nakoupit lahváče a poslat řemeslníky makat. Které materiály potřebujete máte uvedené v popisu daného předmětu ve výrobně.

2016-04-16_169346523Doufám, že jsem vám zase trochu pomohla. Snad vám doma nic neshoří a pokud se rozhodnete podnikat v oblasti výroby nábytku, přeji hodně štěstí a trpělivosti. A kdyby se to náhodou nedařilo, tak nevěště hlavu a nezapomeňte, že každý rozviklaný stůl lze něčím podložit.

Na závěr přikládám jednu vtipnou zákulisní momentku. 😀 „Redbull vám dává křííídlaaa!“ 😀

2016-04-14_50468743

Pokračování: BDO: Den #009 – Livestream

AnnieCZE Autor článku:

Napište první komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..