BDO: Den #002 – Založím si pivovar?

Systém questění jsem už pochopila a ubránit se už taky dovedu. Zajímá mě, co tedy dělat kromě zabíjení goblinů. Ne, že by to nebyla zábava, ale je tu tolik možností, že je chci vyzkoušet a prozkoumat. Dnes se vydám na obhlídku okolí, nasbírat nějaké suroviny, prohlédnu si možnosti a typy bydlení. Také bych si asi měla ujasnit, jakým směrem se chci vydat a co chci ve hře dělat. Osobně mě baví farming, alchemy, případně bych si chtěla vyrábět drobné šperky či amulety. Vzhledem k tomu, že bych ráda měla útulné bydlení, možná se vrhnu i výrobu nábytku  a založím středověkou verzi Ikey. Ještě nevím, co to obnáší, ale myslím si, že to asi bude velmi náročné. Mít cíl je ale důležité pro stanovení dílčích cílů, jinak se nikam nepohnu.

2016-04-10_-1788331191

Zjistila jsem, že si ve hře mohu později obstarat zaměstnance, kteří mi za ubytování a stravu budou pracovat – těžit rudy, sbírat kukuřici atp. Jejich energie s prací klesá a aby dál pracovali, je potřeba je krmit. Základním jídlem je pro ně pivo. Ne nadarmo se mu říká „tekutý chléb“. Pro začátek tedy rozjedu primárně vaření a zaměřím se na výrobu piva. Pokud ho budu mít nadbytek, tak se určitě hodí ho mít v zásobě. Piva není nikdy dost. Případně se s ním bude určitě dát dobře obchodovat. Samozřejmě nechci vařit nějaké rychlokvašené patoky, takže tomu dejme čas.

Tip: Na výrobu piva potřebujete vlastnit Cooking Utesil, který koupíte v hospodě u kuchaře a umístíte si ho do své residence, abyste ho mohli využívat. Na nákup residence potřebujete Contribution pointy (1). Ty získáte plněním questů.

Podívala jsem se, co budu na vaření piva potřebovat. Je dobré vědět, co mám začít shánět.

Recept na pivo podle BDO:

6x voda (cooking water)

1x brambora (potato)

1x obyčejný cukr (sugar)

2x kvasnice (yeast)

Zatím to vypadá, že se mohu vydat sbírat brambory. Našla jsem pole a využila svou energii na sběr. Koupila jsem si od NPC ve městě motyku šlo mi to hned lépe. Všimla jsem si, že se tam prodává i nádoba na tekutiny a že se dá použít na nabírání vody. Když jsem jí ale použila, nabrala jsem slanou mořskou vodu a nemyslím si, že je to vhodné použít na vaření piva. Teda pokud jím nechci opít mořské panny. Bude to chtít ještě hodně průzkumu, ale začíná se mi rozjíždět business a baví mě to.

2016-04-10_-1787886645

Bydlení je zde instancované. Všichni mohou bydlet klidně na jednom místě. Přijdete ke dveřím a buď vejdete do svého domu, nebo navštívíte jiného hráče. Umisťování nábytku je jako v The Sims. Položíte, otočíte, umístíte. Když něco položíte na špatné místo nebo si to rozmyslíte, že to chcete jinam, tak to lze kdykoliv přemístit bez poškození či ztráty. Pokud chcete umístit nábytek, musíte ho zakoupit nebo vyrobit, mít ho v inventáři a v režimu stavby se vám ukáže k umístění. Vyfotila bych vám svůj dům, ale je to taková temná kobka, nemám tam ještě ani lustr. Buď ho budu muset koupit, nebo si nějak vyrobím svíčky, pokud to jde. Z toho důvodu vám zatím vyfotím bydlení jiných lidí.

2016-04-08_-1918634532

2016-04-08_-1917023902

Pro dnešní den končím s reportáží ze světa BDO. Jdu shánět lustr, sbírat nějaké plodiny na to pivo a měla bych se asi naučit i základy vaření. Také bych měla questit, aby se zvětšil inventář, abych se naučila nějaké recepty na vaření a je možné, že získám nějakého prvního koně nebo osla. Také bych vyzkoušela rybaření, které je zde prý mnohem zábavnější, než jen stát a tahat prut z vody při každém cuknutí vlasce. Všechny své nové zážitky vám přiblížím zase zítra.

Pokračování najdete zde: BDO: DEN #003 – OSLÍKU, OTŘES SE!

AnnieCZE Autor článku:

Napište první komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..