BDO: Den #003 – Oslíku, otřes se!

Sluneční paprsky se prodíraly skrze okno mé temné ložnice, aby mi odkryly hrany oprýskaných zdí. Narazit po ránu do stěny a nemít v sobě aspoň zbytkový alkohol, to by mi nikdo neuvěřil a taky by mě mohlo stát další bouli na čele. Potřebovalo by to tady trochu vymalovat. Jenže bez peněz to zřejmě nepůjde. Zkusila jsem si popovídat s několika chlapy ve městě, zda by nebyli tak hodní a nevymalovali mi. Nevím proč, ale z nějakého důvodu si mou žádost spletli s vtipem. Až budu mít pivovar, tak s nimi bude možná lepší konverzace. „Hele, mám doma vlastní pivovar, nechceš ho vyzkoušet?“ a hned jak by vešel dovnitř, zabouchla bych dveře a už by neměl na výběr. Cha cha, dobrý plán!

2016-04-11_-1731357538

Za splnění jednoho úkolu jsem dostala osla. Jelikož mi v mnohém připomíná „kráčející válendu“ z vyprávění Miroslava Horníčka, dostal jméno Valenda. Je sice pomalý, věčně funí a pořád by jenom žral podpultové mrkvičky, ale za to unese poměrně hodně. Hned jsem vyrazila na sběr plodin a ty jsem prodala na tržišti. Postupně jsem si vydělala několik desítek tisíc stříbrných. Rozhodla jsem se řídit podle rady podnikavého obuvníka Tomáše Bati – třetinu uložit, třetinu utratit a třetinu vhodně investovat. Jenže na rozdíl od něj jsem ženská, takže jsem třetinu utratila za oblečení, druhou třetinu za šperky a tu poslední třetinu jsem si raději nechala na jídlo pro Valendu, jinak by mě snad za chvíli snědl i s botami. Ale on si to zaslouží. Sice se z něj nesypou zlaťáky, ale díky němu je moje produkce efektivnější a generuje reálný zisk.

2016-04-09_-1836704524

Druhou část dne jsem strávila questěním. Čmoudík pro mě měl mnoho úkolů. Pomáhala jsem farmářům získat klid od otravných goblinů, zachraňovala jsem koťátko ze střechy, vraždila brouky v polích, utíkala před oživlými dýněmi, řešila problémy s nedostatkem místa v inventáři, levelovala jsem Valendu a nemohla jsem přestat přemýšlet nad tím, co budu dělat dál. Jak levelit ten cooking? Kde sehnat recepty? Strejda Google by určitě věděl, ale chtěla bych na to přijít sama. Brambor na pivo už mám kolem 200 kusů. Tak zásoby je dobré mít. Snad to zatím neshnije. I když, v případě výroby alkoholu je vlastně kvašení žádoucím procesem. Ovšem bez přístupu kyslíku, jinak místo alkoholu vytvořím ocet a nakonec budu muset místo vaření piva nakládat okurky.

Také jsem našla ve křoví nějaké divné brouky. V popisku je napsáno, že se používají na vytvoření červeného barviva. Jenže jak z nich tu červenou dostat? Mohla bych je zašlápnout, ale to bych asi vyrobila úplně jinou červenou a obávám se, že bych s ní obarvila maximálně centimetr čtvereční na podlaze. Ty brouky nacházím často a nestackují se, takže si nebudu plnit inventář nějakým pochybným přemnoženým hmyzem a prodám to někomu ve městě.

2016-04-11_-1697020609

Následující den jsem se rozhodla odpočinout si od plnění úkolů a práce na poli a časně z rána jsem se vypravila na ryby. Koupila jsem si prut od obchodníka s pracovními pomůckami (na mapě NPC se značkou „material“) a vydala se ve městé Velia k pobřeží. Sice nemám návnady, ale bez nich máte také šanci, že něco chytíte. V mém případě to byly převážně mořské řasy, pár ožraných koster a asi pět makrel. Lovit ryby je docela zábava. V BDO tomu udělali vlastní minihru a než jsem jí zvládla správně hrát, tak mi uplavalo asi dvacet potenciálních úlovků.

Návod na rybaření:

1.) prut si dáte do slotu místo zbraně
2.) přijdete k vodní ploše a stisknete mezerník
3.) když nad vámi vyskočí obrázek s rybou, máte prut mezerníkem vytáhnout
4.) v následujícím kroku musíte vystihnout chvíli, kdy je pohyblivý ukazatel co nejvíce vpravo
5.) poté vám může vyskočit sdělení, co dále mačkat, např. „W S D W A“ a vy to musíte v tomto pořadí co nejrychleji na klávesnici odklikat
6.) ryby můžete zpracovat nebo prodat u NPC typu „trade manager“

Tipy:

– Rybaření můžete provádět i když jste „afk“. Prostě ryby nebudete vytahovat ručně a ono se vám něco občas náhodně vyloví.
– Prut se opotřebovává poměrně rychle, proto mějte případně i nějaké náhradní.
– Je vhodné mít co nejvíce volného místa, protože většina hodnotného výlovu se nestackuje.
– Při rybaření můžete na obrazovce nahoře uprostřed zakřížkovat možnost, že vylovený odpad se má ignorovat. Tím si ušetříte místo v inventáři.
– Pro rybaření zvolte místo dál od ostatních, protože byste si prý vyčerpávali fishing spoty navzájem.

2016-04-11_-1704781915

Pro dnešní den je to všechno. Jdu pracovat a s dalším pokračováním příběhu se přihlásím o slovo zase zítra. Mějte krásný den.

Pokračování najdete zde: BDO: DEN #004 – OŽIVLÉ KAMENY NEDRÁŽDIT!

AnnieCZE Autor článku:

Napište první komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..