Steam zimní výprodej 2023 a co jste možná nevěděli

V tomto článku se pokusím vysvětlit, co jsou kartičky na Steamu, k čemu jsou a jak se dají sbírat exkluzivní karty v zimním výprodeji. Také se podíváme na to, jak získat speciální samolepky použitelné v konverzacích s přáteli.

Sbírání kartiček

Každý den si můžete projít svou frontu doporučení a získat tak kartičku do speciální limitované kolekce. Na frontu doporučení se dostanete buď z té hlavní stránky v obchodu, nebo v nabídce na horní liště kliknete na „obchod“ a následně na „fronta doporučení“.

Takzvaný „nový den“ na Steamu začíná v 19:00 hodin našeho času. To je také čas, kdy celá akce začala i následně skončí. Letos se výprodej koná v rozmezí 21. 12. 2023 (19h) – 4. 1. 2024 (19h).

Kartičky pak najdete nejen v inventáři, ale také v záložce s odznaky. Stačí kliknout v liště nabídek na své jméno a následně vybrat „odznaky“.

Hned na vrchu budete mít svou vánoční kolekci karet a pod ní karty z jiných her, které můžete sbírat.

Pozor ale na expiraci. Pokud karty nesložíte nebo neprodáte, tak 4..2. 2024 v 18:00 hodin zmizí z vašeho inventáře.

S kartami lze obchodovat, ale některé mají časové „bany“ a musíte si počkat pár dní (viz karta vlevo na fotce). Zpravidla se jedná o kartičky získané při skládání odznaků. Ceny se pohybují od 0,08$ při startu akce, pak klesají na 0,06$ a nakonec spadnou na 0,04$. Před vyprcháním expiračního data se dají pořídit za 0,03$ nebo dokonce za 0,02$! To se vyplatí hunterům, kteří loví levely profilu.

Pokud máte nějaké kartičky ke hrám nasbírané, je ideální čas uzavřít jejich kolekci a vytvořit odznak.

Vždy dostanete pozadí profilu a emotikonu související se hrou, ale v době velkých výprodejů (letní, zimní) , kdy se sbírají limitované edice karet, získáte kartu navíc této zimní edice.

Kartu navíc můžete získat i při nakupování her a to vždy, když přesáhnete stanovenou finanční hranici.

K čemu jsou ty karty?

Sbírání karet leveluje váš profil, odemyká různé přehledy a výstavy na profil (na obrázku jsou to třeba kolekce her, souhrn roku, přehlídka položek…), ale také místa pro nové přátele na Steamu.

Hlasujte ve Steam Awards a získejte samolepky

Na hlavní stránce Steamu najdete proužek s možností kliknutí, který vás přesměruje na výběr her v kategoriích. Vybírat budete v 11 kategoriích vždy z pěti finalistů.

Odměnou vám budou samolepky využitelné v konverzacích/chatech na Steamu.

Samolepkami pak můžete prudit kámoše v chatech…

AnnieCZE Autor článku:

Napište první komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..