BDO: Den #001 – Jsem Sorcka!

Hru Black Desert Online (dále jen BDO) jsem nějakou dobu sledovala. Co hráčům nabízí, co nového přináší do světa MMORPG a samozřejmě zvědavě nakukovala, jak jí lidé streamují na Twitchi. Stejně jako dalších zhruba pět set titulů, jsem jí zařadila na svůj seznam her, které bych si jednou chtěla zkusit zahrát. Když jsem se o ní bavila s WhiteRabbidem, mým spoluhráčem z ARKu a jiných survival her, tak prohodil mezi řečí, že má podobné myšlenky. A to je konec příběhu, jak jsem dostala BDO k narozeninám.

Tvorba postavy je udělaná naprosto skvostně. Přirovnala bych jí k The Sims 4 v tom ohledu, že kliknete na příslušnou oblast obličeje či těla a vybranou oblast tvarujete pohyby myší. nechybí i běžné posuvníky, takže je na vás, co je vám milejší. Mnoho věcí se zde dá doladit do naprostých detailů. Například si můžete zvolit míru zakudrnacení vlasů, jejich délku, sklon, kde budou a kde nebudou zasahovat do tváře. Samozřejmě nechybí ani pokročilé barvení vlasů, kde například konečky mají odlišnou barvu. Vše má svou sytost, barevnou paletu, matnost či lesk. V nabídce je dostatek možností a vždy si něco vyberete. Jen jsem zprvu nepochopila jednu věc – jak se z editace vlasů dostanete na editaci obličeje? Žádné „back“ tlačítko nehledejte. Prostě tu konkrétní editaci ukončíte křížkem (v rohu toho malého okénka) a pak si vyberete co jiného chcete editovat. Ještě bych dodala, že některé classy mají jen možnost hrát za konkrétní pohlaví postavy. To se mi nelíbí. Naštěstí moje postava může být žena, takže jsem spokojená. Vždy hraji za ženskou postavu. Ale jinak se mi nelíbí, že mnoho mužů, kteří hrají zásadně za mužské postavy má vlastně výběr class omezený.

Tip: Herní UI skryjete pomocí klávesové zkratky „ctrl+U“. V nastavení hry si můžete vypnout rozmazání pozadí (tzv. „blur“) při snímání fotek.

2016-04-08_-1956173164

2016-04-08_-1954686809

V samotném úvodu příběhu hry jsem pochopila, jaké zlé a nepěkné věci se dějí v tomto virtuálním světě a že je moc dobře, že už i já jsem konečně online, protože snad jenom já jim mohu pomoci navrátit rovnováhu mezi dobrem a zlem. To musejí být asi hodně zoufalí, když veškerou naději vloží do mě. Očividně toho o mně moc neví. Když jsem poprvé potkala draka ve Skyrimu, schovala jsem se za strom, křičela „kša, kša, táhni“ a čekala, až odletí. Později jsem pochopila, že mám řvát úplně něco jiného. Ale což, třeba se zbytečně podceňuji. Jsem přeci bojový mág a k tomu mi dopomáhá Mana… a amulety, kameny, šperky, naušnice, boty, rukavice, opasky… oh bože, já se těším. Sorcka je zřejmě ideální postava pro ženskou.

Hraju na serveru: EU, Jordine, Serendia J2. Family name mám Berneth a nick AnnieCZE.

Příběhem mě provází zvláštní černý kouřový oblak s červenýma očima. Říkám mu Čmoudík. Dává mi questy, odměňuje mě za mé snažení a postupně získávám výstroj a základní potiony (mana, HP). Ze Čmoudíka se postupně tvaruje hmatatelnější postava a kouřový oblak už vůbec nepřipomíná, ale to jméno mu nechám. Kromě questů mi nabídl i možnost enchantingu. Mám tam prý vložit zbraň, kámen a něco a výsledek mě prý překvapí. No, vložila jsem tam svojí zbraň, zbraň nenávratně zmizela a výsledek mě teda opravdu překvapil. Čmoudíka jsem hbitě přejmenovala na „Malého Smrada“ a s brekem Googlila, kde seženu novou zbraň. Tak jsem se vydala do města na nákupy. Naštěstí nějaký jiný hráč vystavil podobnou low level zbraň ve store, tak jsem si jí koupila od něj.

Soubojový systém je založený na mačkání specifických „combo“ kláves. Nejdříve jsem se zděsila, protože třeba v Mortal Kombat si absolutně nejsem schopná zapamatovat jediné combo a když na něj úplně náhodou přijdu, mám neskrývanou radost, kterou mé okolí samozřejmě nechápe. Ovšem tady to mám asi tak nějak podobně. Vím, co asi tak mohu mačkat, tak to nějak dopadne, snad. Překvapilo mě, jak je to intuitivní a že to dobře sedí „do ruky“. Na všechno máte tutoriál i výukové questy s praktickou částí. Hra vás vede, napovídá, učí vás. V tom se neztratíte.

První herní den jsem zakončila použitím scrollu a vyvoláním prvního bosse. Pak byl dvě hodiny maintenmence (doufám, že ne kvůli mně), tak jsem šla dělat i jiné věci. Však nic mi neuteče. Pokračování zítra!

2016-04-08_-1946287552

Pokračování najdete zde: BDO: DEN #002 – ZALOŽÍM SI PIVOVAR?

AnnieCZE Autor článku:

Napište první komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..